AUMA on julkaissut AUMA Assistant Appin version 2.0. Sovellus mahdollistaa AUMA-toimilaitteiden nopean ja helpon konfiguroinnin ja diagnostiikan, joko älypuhelimella tai tabletilla. Kaikki toimilaitteen käyttöparametrit voidaan asettaa sovelluksen kautta, tämä säästää huomattavasti aikaa ja kustannuksia käyttöönoton aikana.

Android-älypuhelinten ja -tablettien käyttöön suunniteltu sovellus käyttää langatonta Bluetooth-yhteyttä tietojen siirtämiseksi toimilaitteeseen ja toimilaitteesta. Parametriasetukset voidaan myös määritellä ensin offline-tilassa ja siirtää sitten toimilaitteelle paikan päällä myöhemmin. Parametrien kopiointi toimilaitteesta toiseen on myös mahdollista.

Sovelluksen ”Snapshot” toiminto helpottaa huoltoa ja vianmääritystä. Kaikki toimilaitteeseen tallennetut diagnoosi- ja käyttötiedot voidaan lukea ja siirtää PC:lle visualisointiin ja arviointiin käyttämällä AUMA:n CDT-käyttöönotto- ja diagnoosiohjelmiston kattavia analyysityökaluja. ”Snapshot”-tiedot sisältävät esimerkiksi ajoajat, käynnistysten lukumäärän ja vääntömomentin ominaisuudet.
Käyttäjät voivat lähettää asetuksia ja diagnostiikkatietoja suoraan sovelluksesta sähköpostilla AUMAn huoltoon. Tämä lyhentää toimilaitteen vianmääritykseen ja korjaustoimenpiteisiin tarvittavaa aikaa.

Versio 2.0 sisältää nyt myös aikaisemman AUMA Support Appin kaikki toiminnot. Sen avulla käyttäjä voi ladata laitteeseen liittyvän dokumentaation, kuten käyttöohjeet ja tekniset lomakkeet, joko älypuhelimeen tai -tablettiin yksinkertaisesti skannaamalla toimilaitteen QR-koodin. AUMA tarjoaa tähän käyttötarkoitukseen sopivia räjähdyssuojattuja tabletteja ja älypuhelimia, joissa sovellus on esiasennettuna ja käytettävissä myös vaarallisissa ympäristöissä. AUMA Assistant App sovellus on ladattavissa maksuttomasti Google Play palvelusta.